Den här webbplatsen använder cookies. Så behandlar vi dina personuppgifter

Lösullsisolering i Stockholm, ring 0200-77 55 77

Lösullsisolering - Hur fungerar det?

 

Materialet

Materialet är komprimerat i säckar som staplas på pall. Med truck lastas materialet upp på lastbilen. Varje lastbil får med sig material för 3-4 nybyggda villor. Lastbilen med två man körs till arbetsplatsen där man väljer en lämplig uppställningsplats. I standardutrustningen ingår 60 meter slang. Det går att nå längre men då måste platsansvarig informera om detta så att vi tar med extra slang.

Maskinerna

Slangen från lösullsmaskinen rullas ut och dras upp på vindsbjälklaget. Innan vi sprutisolerar så kontrollerar vi att det inte finns några synliga skador på befintliga installationer eller på plastfolien samt att vindavledare är korrekt monterade. Detta för att säkerställa att inga skador finns som kan påverka resultatet. El- och ventilationsinstallationer ställer krav på att isoleringen lätt kan anslutas till alla ojämnheter. Detta åstadkommes enklast med lösull. Nere på lastbilen fyller maskinisten på material i lösullsmaskinen.

Utförandet

Materialet sprutas med lufttryck från maskinen, via slangen upp på vindsbjälklaget. På vindsbjälklaget sprutas isoleringen ut i en jämn tjocklek. Tjocklek och materialåtgång kontrolleras löpande. Montören kan bland annat starta, styra material flöde och stoppa lösullsmaskinen med en fjärrkontroll. Ibland ändrar även maskinisten inställningar på maskinen. På så sätt erhåller man alltid bästa möjliga isoleringsarbete. Lösullen ger, i motsats till traditionella isolerskivor, fin anslutning runt stödben, ventilationsrör m.m. Dessutom klaras detta utan något som helst spill. När grovstädning och nedpackning av utrustning är klar åker isoleringsteamet till nästa arbetsplats.

Vill du bli uppringd?

Fyll i ditt namn och telefonnummer så ringer vi dig
Så behandlar vi dina personuppgifter