Boka ditt isolerprojekt med lösull nu så får du det varmt o gott när hösten kommer

juni 16, 2016
Lösullsisolering ger ett behagligare inomhusklimat

Lösull är en väldigt bra metod för att isolera vindar. Det är idag också den vanligaste metoden för att isolera vindbjälklag och snedtak.

En metod som använts länge

Metoden har funnits sedan 70-talet. Till en början användes lösullen främst till tilläggsisolering av äldre hus, men på 80-talet började lösullen att konkurrera ut isoleringsskivor i nybyggda hus. Utvecklingen tog snabbt fart och snart var det även vanligast att använda lösullen när det kom till snedtak. När det gäller just hus isoleras nästan 100% av alla tak med lösull, och så har det varit sedan 90-talet. Sedan dess har man även börjat isolera ytterväggar med lösull. Denna utveckling har lett till att lösullen idag tar upp nästan 75% av den totala volymen produkter i ett nybyggt hus.

Isolering är ett effektivt sätt att behålla energi

Nu för tiden är debatten om elpriser ofta på agendan. Tyvärr ligger ofta fokus på hur priserna på energi ska sänkas, istället för att diskutera hur vi istället kan göra för att hushålla med energin på ett så effektivt sätt som möjligt.

Att vi behöver mer energi till våra hus har att göra med att huset läcker ut energi till omgivningen. Det effektivaste sättet att spara energi är att förhindra att värme läcker ut.

Så går processen till

Lösull är en typ av isolering som sprutas in. Det gör det även till en praktiskt och miljövänlig produkt eftersom det inte blir mycket spill. En lastbil eller liknande fordon med en speciell slang sprutar in isoleringen där den ska vara.

Boka ditt isolerprojekt nu

 Se till att boka ditt isolerprojekt nu för att få en varm och skön höst och vinter, samtidigt som du passar på att spara på utgifterna för energi. Det finns många företag som erbjuder lösullsisolering. Som kund behöver du tänka på att fråga om leverantörerna är certifierad för lösull. Du bör även undersöka om leverantören i allmänhet är ett seriöst företag. Ett enkelt sätt att hitta olika leverantörer i ditt närområde är att använda Google. Då kan du i lugn och ro läsa om företaget och jämföra olika företag sinsemellan.

Tillbaka till nyheter

Vill du bli kontaktad?

JOUR DYGNET RUNT HELA ÅRET

Stockholm med omnejd
0200-77 55 77
crossmenu