Boka in sommarens projekt!

maj 6, 2021

Dags att isolera huset? Isolering med lösull är ett alternativ som blivit alltmer populärt, antagligen för dess smidiga installation. Det sprutas rakt in över golvet, och så är isoleringen klar. Inga måttanpassningar behövs.

Läs mer om lösullsisolering i Stockholm

Fördelar med lösullsisolering 

Ny- eller tilläggsisolering med lösull går att använda på vinden i vissa fall även golv och väggar, beroende på vilken sorts lösull vi pratar om. När du gör en tilläggsisolering med lösull sparar du först och främst på den energi som krävs för att värma upp huset. Framför allt har isolering med lösull av vinden stor påverkan, men även isolering av andra utrymmen hjälper till. 

Flera typer av lösull 

Det finns flera typer av lösull på marknaden och som husägare kan det vara svårt att veta vilket alternativ som lämpar sig bäst. Vi på Lösullsisolering Stockholm erbjuder tre olika typer av lösull - glasull, stenull och cellulosa. De olika typerna av lösull har alla sina specifika egenskaper och vilken typ som ska användas beror på ditt specifika behov. 

Glasull är tillverkat av återvunnet glas och används vanligtvis vid isolering av vägg när du renoverar eller bygger hus. Stenullen används ofta för att isolera vindar och är bra på det viset att den isolerar bra mot värme samt även mot ljud. Både glasullen och stenullen är brandsäkert. Cellulosa är vad man brukar kalla för organisk lösull och är tillverkat på tidningspapper. I den helt torra processen rivs tidningar, brandhämmande medel tillsätts och materialet binds samman till isoleringsskivor med utmärkta egenskaper. Är du osäker på vilket alternativ som passar dig bäst, hör av dig till oss så hjälper vi dig att hitta rätt. 

Lösullsisolering i Stockholm

Med lösullsisolering blir det varmt, tyst och ombonat inomhus. Energiförbrukningen minskar drastiskt när man isolerar med lösull och det blir billigare att bo i huset. Är du intresserad av att isolera med lösull så är du varmt välkommen att kontakta oss för att veta mer.

Tillbaka till nyheter

Vill du bli kontaktad?

JOUR DYGNET RUNT HELA ÅRET

Stockholm med omnejd
0200-77 55 77
crossmenu