Därför är lösullsisolering det optimala valet!

november 16, 2020

Att isolera med lösull skiljer sig till viss del från isolering med traditionella isoleringsskivor. Det främsta användningsområdet för lösullsisolering är ställen där det är svårt att komma åt att lägga andra typer av isolering. Detta eftersom att lösullen sprutas in med en speciell maskin och sprider sig jämnt i utrymmet. Därför behövs heller inga måttanpassningar. Lösullen tar inte åt sig fukt och tester visar också att den här formen av isolering är minst lika effektiv som andra metoder.

Här kan du läsa mer om våra tjänster inom lösullsisolering i Stockholm

Fördelar med isolering av lösull

Tilläggsisolering av vindsbjälklaget med lösull är den billigaste och mest energisparande åtgärden på ett hus. Visste du att en tilläggsisolering kan sänka dina uppvärmningskostnader upp till 25 procent? Det allra mest effektiva är om du isolerar vinden men även tilläggsisolering av golv, väggar och snedtak är naturligtvis mycket effektivt.

Vid isolering av vindsbjälklag och snedtak i nya fastigheter, stora som små, används lösull idag i princip uteslutande. Även vid isolering av väggar och mellanbjälklag är detta ett alldeles utmärkt material som vinner mark på grund av sin kostnadseffektivitet och för att det går så pass snabbt att utför arbetet.

Sedan flera årtionden tillbaka är lösullsisolering det självklara valet när man ska tilläggsisolera vinden. Det är enkelt, arbetet går snabbt och det ger bästa slutresultat. Lösullen sprutas upp från en lastbil, via en tät slang och upp på vindsbjälklaget, så att den lägger sig som i ett jämt lager. Dessutom klaras detta utan något som helst spill, vilket är positivt ur miljösynpunkt.

Professionell lösullsisolering i Stockholm

Vill du veta mer om hur vi på bästa sätt kan hjälpa dig med din lösullsisolering i Stockholm? Hör av dig för mer information och för att boka in din isolering med lösull i din fastighet.

Tillbaka till nyheter

Vill du bli kontaktad?

JOUR DYGNET RUNT HELA ÅRET

Stockholm med omnejd
0200-77 55 77
crossmenu