Lösullsisolering för väggar: Vad du behöver veta

mars 27, 2023

Så du funderar på att isolera dina väggar och överväger lösullsisolering? Bra val! Men innan du dyker in finns det några saker du behöver veta för att vara säker på att du gör rätt val för ditt hem.

Tjocka väggar? Inga problem!

En av fördelarna med lösullsisolering är att den kan blåsas in i vägghåligheter och fyller i alla skrymslen och vrår. Så om du har större vägghåligheter är detta isoleringsmaterial perfekt för jobbet. Men om din vägghålighet är på den mindre sidan, kanske du vill överväga ett annat isoleringsmaterial eftersom det kan vara svårt att uppnå rätt densitet.

Fukt är inte din kompis

Ingen gillar ett fuktigt hem, och lösullsisolering kan absorbera fukt, vilket kan leda till mögeltillväxt och minskad isoleringseffektivitet. Så om du bor i ett fuktigt område eller har haft fuktproblem tidigare, kanske du vill titta på andra isoleringsmaterial.

Tillgänglighetsfrågor

Lösullsisolering installeras genom att blåsa in den i vägghålan med hjälp av specialutrustning. Så om dina väggar inte är lättillgängliga, som i äldre hem med gipsväggar, kanske det inte är det bästa valet. Du vill väl inte skada dina väggar i processen?

Minska bullret med lösullsisolering för väggar

Om du vill minska ljudöverföringen mellan rummen eller utifrån är lösullsisolering ett utmärkt alternativ. Dess naturliga fibrer kan absorbera ljud, vilket minskar mängden ljud som passerar genom väggarna. Så om du bor i ett livligt område eller har bullriga grannar kan lösullsisolering vara en livräddare.

Miljövänlig och hållbar

Lösullsisolering är ett miljövänligt val. Den är gjord av naturliga fibrer, fri från skadliga kemikalier och kan återvinnas vid slutet av sin livslängd. Så om du vill göra mer hållbara val är lösullsisolering rätt väg att gå.

Avslutande ord

Lösullsisolering är ett utmärkt val för väggisolering, men det är viktigt att överväga de faktorer som kommer att påverka dess effektivitet i ditt hem. Om du har större vägghål, vill minska ljudöverföringen och vill göra ett hållbart val, då är lösullsisolering perfekt. Men om du har problem med fukt eller svåråtkomliga väggar, kanske du vill överväga andra isoleringsmaterial. Vad du än väljer, se till att rådgöra med en professionell för att säkerställa att du gör rätt val för ditt hem.

Läs mer om lösullsisolering i Västerås, Stockholm och Uppsala

Tillbaka till nyheter

Vill du bli kontaktad?

JOUR DYGNET RUNT HELA ÅRET

Stockholm med omnejd
0200-77 55 77
crossmenu