Råd och varningar om "experimentella byggmetoder" – även lösull

januari 31, 2023

Bygga hus publicerade en artikel 2013 som fortfarande innehåller många användbara råd och varningar. Ett av ämnena handlade om lösullsisolering.

När det gäller lösull varnade de för att använda det på sluttande eller vinklade ytor, till exempel mellan takstolarna, eftersom man hellre vill ha paneler med öppet upp till nock än kallvind. Problemet med lösull på sluttande ytor är att det med tiden kan pressas samman på den sida som ligger längst ner, vilket försämrar isoleringen.

Försämrad isolering leder såklart till att kyla och värme tränger igenom och ökar uppvärmningskostnaderna.

Läs råden och varningarna här

Lösullsisolering är ett starkt rekommenderat val för dem som vill förbättra energieffektiviteten i sina hem. Det är inte bara miljövänligt, tillverkat av återvunnet material och biologiskt nedbrytbart, det har också utmärkta värmeisoleringsegenskaper. Det är ett mångsidigt material som kan installeras i väggar, tak och golv, vilket ger överlägsen ljudisolering och brandmotstånd.

Dessutom är det lätt att installera och underhålla, vilket gör det till en kostnadseffektiv lösning. Med lösullsisolering kan du njuta av ett bekvämt och energieffektivt hem, samtidigt som du minskar ditt koldioxidavtryck. Oavsett om du bygger ett nytt hem eller renoverar ett befintligt, är lösullsisolering definitivt värt att överväga.

Läs mer om hur du kan unvika fukt och mögel på vinden

Tillbaka till nyheter

Vill du bli kontaktad?

JOUR DYGNET RUNT HELA ÅRET

Stockholm med omnejd
0200-77 55 77
crossmenu