Så går en lösullsisolering till

december 21, 2020

Med flera års erfarenhet av isolering med lösull har vi hjälpt våra kunder att få ett effektivt, energisparande hem. Men hur går egentligen processen till och vad är nyttan med lösullisolering? Idag går vi igenom processen, steg för steg!

Isolering med lösull
Isolering med lösull

Lösullsisolering – energisparande åtgärd

Lösullens främsta användningsområden är ställen där det är svårt att komma åt att lägga andra typer av isolering. Lösullen sprutas in med en speciell maskin och sprider sig jämnt i utrymmet, därför behövs inga måttanpassningar. Lösullen tar inte åt sig fukt och tester visar också att den här formen av isolering är minst lika effektiv som andra metoder. Till skillnad från traditionella isoleringsskivor ger lösullen en fin anslutning runt stödben och ventilationsrör.

Så går det till

Lösullen är komprimerat i säckar som staplas på pall. Med truck lastas materialet upp på lastbilen. Lastbilen med två man körs till arbetsplatsen där man väljer en lämplig uppställningsplats. I standardutrustningen ingår 60 meter slang. Slangen från lösullsmaskinen rullas ut och dras upp på vindsbjälklaget. Innan vi sätter igång med att sprut-isolera så kontrollerar vi att det inte finns några synliga skador på befintliga installationer eller på plastfolien samt att vindavledare är korrekt monterade. Detta för att säkerställa att inga skador finns som kan påverka resultatet.


Nere på lastbilen fyller maskinisten på material i lösullsmaskinen. Materialet sprutas med lufttryck från maskinen, via slangen upp på vindsbjälklaget, så det lägger sig som i ett jämt lager. Under processens gång kontrolleras tjocklek och materialåtgång. Med hjälp av en fjärrkontroll kan montören bland annat starta, styra materialflöde och stoppa lösullsmaskinen för att på så sätt erhålla det bästa möjliga isoleringsarbete.  När grovstädning och nedpackning av utrustning är klar åker isoleringsteamet till nästa arbetsplats och processen startar om på nytt.

Lösullsisolering Stockholm önskar en god jul

Vi befinner oss i mitten av december månad och det är inte mer än tre dagar kvar till julafton. Vi på Lösullsisolering Stockholm vill därför passa på att önska alla en riktigt god jul och ett gott nytt år!

Tillbaka till nyheter

Vill du bli kontaktad?

JOUR DYGNET RUNT HELA ÅRET

Stockholm med omnejd
0200-77 55 77
crossmenu