Så väljer du rätt typ av lösull!

mars 8, 2021

Att välja lösull som isolering till sitt hem i Stockholm för med sig en rad fördelar. Framförallt får du en isolering som är schysst mot miljön, du får en varmare inomhustemperatur och du kan sänka dina värmekostnader till upp så mycket som 25 procent. Men vilken typ av lösull ska man då välja? Det finns flera typer av lösull på marknaden så det är inte konstigt att det kan vara en utmaning att hitta rätt. Vi på Lösullsisolering Stockholm går igenom de olika typerna av lösull och deras skilda egenskaper!

Isolering Stockholm

Lösull för olika av behov

Det finns flera typer av lösull på marknaden och som husägare kan det vara svårt att veta vilken man ska välja. Vi på Lösullsisolering Stockholm erbjuder tre olika typer av lösull - glasull, stenull och cellulosa. De olika typerna av lösullsisolering har alla sina specifika egenskaper och vilken typ som ska användas beror på ditt specifika behov.

Glasull är en typ av lösull som är tillverkad av återvunnet glas och är vanligt förekommande vid isolering av vägg när du renoverar eller bygger hus. Stenullen används ofta för att isolera vindar och är bra på det viset att den isolerar bra mot värme samt även mot ljud. Glasull och stenull är i sin tur bra på det viset att den är brandsäker. Cellulosa är vad man brukar kalla för organisk lösull och är tillverkat på tidningspapper. I den helt torra processen rivs tidningar, brandhämmande medel tillsätts och materialet binds samman till isoleringsskivor med utmärkta egenskaper.

Att välja rätt typ av lösull

Så vilken typ av lösull ska man då välja? Ett grundläggande krav från vår sida är att alltid använda material som fungerar i det aktuella projektet och i de konstruktioner som ska isoleras. För att veta vad som passar bäst kan det vara bra att ta hjälp av en professionell firma som har de rätta kunskaperna. Vi på Lösullsisolering Stockholm hjälper dig gärna att ta fram det alternativ som passar just dig och ditt projekt.

Lösullsisolering i Stockholm

Vill du veta mer kring vilken typ av lösullsisolering som passar dina önskemål och behov? Hör av dig så berättar vi mer.

Tillbaka till nyheter

Vill du bli kontaktad?

JOUR DYGNET RUNT HELA ÅRET

Stockholm med omnejd
0200-77 55 77
crossmenu